flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати анонімного опитування громадян-відвідувачів суду

06 січня 2021, 13:49

     З  10 листопада до 10 грудня 2020 року в приміщенні Синельниківського  міськрайонного суду Дніпропетровської області було проведено анонімне анкетне опитування громадян – відвідувачів суду щодо їх задоволеності якістю функціонування суду, відповідно до системи оцінювання роботи суду (стандарти, показники та методи), розроблені програмою USAID «Справедливе правосуддя».

Інформація  про заплановане опитування громадян – відвідувачів суду була розміщена на інформаційному стенді у приміщенні суду.

Під час опитування  всім відвідувачам суду було запропоновано заповнити анонімні анкети в приміщені суду.

Усього в опитуванні взяли участь 21 особа – відвідувачі Синельниківського  районного суду Дніпропетровської області.

Слід зазначити, що більшість відвідувачів відмовлялися від заповнення анкет, посилаючись на завеликий перелік питань, складність питань та інше.

Переважна кількість опитаних  громадян-відвідувачів суду зверталися до суду як позивач, відповідач, представник сторони, що становить 65% опитаних громадян.       

Більшість з опитаних громадян в цілому оцінили роботу Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області на достатньому рівні, а саме: 60 % з опитаних громадян - відвідувачів суду оцінили роботу суду  на «Відмінно» та «Добре».

За 5-ти бальною шкалою середня оцінка якості роботи суду становить 3,8 бали.

Аналіз результатів опитування громадян – відвідувачів суду визначив позитивне сприйняття роботи судді учасниками судового процесу, так   60% вважають суддів  суду неупередженими та незалежними, 55% коректними, доброзичливими та ввічливими, 58% відмітили належну підготовку суддів до судових засідань. 

65% опитаних відвідувачів суду відзначили доброзичливість та старанність працівників апарату суду, 63% - професіоналізм при здійсненні ними своєї діяльності.

Проведене анкетування дозволило виявити окремі організаційні моменти в діяльності суду, які будуть ураховані в подальшій роботі суду.

Голова суду та керівник апарату суду  висловлюють вдячність усім учасникам опитування за витрачений ними час на надання відповідей. Усі результати проведеного анонімного опитування опрацьовані та прийняті до уваги.