flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо пілотного проєкту про залучення психологів до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб

10 вересня 2024, 10:03

Відповідно до п. 5 наказу Міністерства юстиції України, Міністерства  внутрішніх справ України, Офісу Генерального прокурора від 07 лютого 2023 року № 493/5/67/32 «Про запровадження та реалізацію пілотного проєкту щодо залучення психологів до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги» (із змінами) (далі – пілотний проєкт), Координаційний центр з надання правничої допомоги (далі – Координаційний центр) інформує про наступне.

З 01 вересня 2024 року пілотний проєкт діє на всій території України, на яку поширюється юрисдикція органів державної влади України.

Оголошення про це розміщено на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правничої допомоги.

Для реалізації пілотного проєкту Координаційним центром сформовано Реєстр психологів, які залучаються до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через

регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги, до якого включено 288 психологів.

            Реєстр розміщено у публічному доступі на офіційному вебсайті системи надання безоплатної правничої допомоги (далі – система надання БПД) https://legalaid.gov.ua/publikatsiyi/reyestr-psyhologiv/.

За загальну координацію пілотного проєкту відповідає управління впровадження альтернативних способів врегулювання спорів Координаційного центру з надання правової допомоги, adr.department@legalaid.gov.ua.

Посилання на адреси електроної пошти для направлення запитів про залучення психолога.

Посиляння на контактні данні працівників, відповідальниї за реалізацію данного пілотного проєкту.