flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадування щодо обов’язкової реєстрації електронного кабінету юридичних осіб в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі

22 вересня 2023, 14:55

Законом України від 29.06.2023 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» доповнено Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України та Кодекс адміністративного судочинства України положеннями щодо  обов’язоковї реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС для всіх юридичних осіб. У разі звернення до суду особою, яка зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не виконала свого обов’язку, документи такої особи будуть залишатися судом без руху або повертатися, не приймаючись до розгляду судом, в залежності від виду процесуального документа.

 Таким чином, до 19.10.2023 адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку. Реєстрація і користування електронним кабінетом безкоштовні, для реєстрації потрібні лише електронний цифровий підпис та трохи часу на реєстрацію. Не гайте часу та не відкладайте таку реєстрацію, зареєструйте свій електронний кабінет завчасно.

Спілкування через електронний кабінет дозволить судам здійснювати повідомлення та виклики відповідних учасників справ в електронній формі, це зекономить час та  кошти  учасникам процесу і державі на фінансування паперу, марок та конвертів.