flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА СИНЕЛЬНИКІВСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРО СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇЇ ЩОДО ЙОГО ДІЯЛЬНОСТІ

30 травня 2023, 15:40

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області заявляє про недостовірність відомостей щодо його діяльності, які були опубліковані 29 травня 2023 року в соціальній мережі "Facebook" під іменем користувача "Український Патріот" про те, що судом начебто, на його особисту думку, "суддя Прижигалінська Т.В., яка є відповідачем, буде суддею в справі № 191/2329/23". Крім того, користувач "Український патріот" протягом квітня - травня 2023 року неодноразово на своїй сторінці виставляв публікації, в яких не маючи жодних доказів, зухвало в агресивній формі звинувачує суд, суддів, керівника апарату в "замаху на ліквідацію військового гібрідними методами", в "вимаганні коштів", в "мародерстві під час війни. Синельниківський суд і прокуратура вимагають гроші (хабар) з потерпілого від злочину. Дожилися".

Офіційно заявляємо, що дана інформація є неправдивою, безпідставною та ганебною по відношенню до суддів, працівників суду та суду в цілому. Так, працівниками суду було проведено розподіл справи №191/2329/23 відповідно до вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду, суддею Прижигалінською Т.В. ухвалено рішення по даній справі згідно норм чинного законодавства, а саме винесено ухвалу щодо самовідвіду у цивільній справі № 191/2329/23 за позовною заявою Солодовника Володимира Володимировича до судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Прижигалінської Тетяни Володимирівни про встановлення ризику примушування до фінансування російських окупаційних сил.

Цивільну справу 191/2329/23 за позовом Солодовника Володимира Володимировича до судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Прижигалінської Тетяни Володимирівни про встановлення ризику примушування до фінансування російських окупаційних сил передано  Дніпровському апеляційному суду для визначення підсудності. 

Перекручення фактів, довільне тлумачення судових рішень та подій окремими особами, які є некомпетентними в таких питаннях, викликає недовіру у мешканців м. Синельникового та Синельниківського району, призводить до того, що підривається авторитет судової влади, створюється негативна репутація суддівської спільноти та породжується недовіра суспільства до правосуддя. Так, користувач "Український Патріот" фактично здійснює психологічний тиск на суддів, працівників суду не здійснювати виконання судового рішення, яке набрало законної сили,  та фактично паплюжить суд, честь та гідність працівників суду, маніпулюючи на свою користь термінами "державна зрада" та використовує воєнний стан в Україні як привід для обґрунтування своїх протиправних дій та вимог.

За фактом даних публікацій судом будуть подані заяви до відповідних правоохоронних органів задля проведення розслідування та вжиття необхідних заходів реагування.

Посилання на Єдиний державний реєстр судових рішень де можна знайти ухвалу судді Прижигалінської Т.В. https://reyestr.court.gov.ua